mandag 30. november 2009

God jul (og sommerlig hilsen fra Kenya paa 1. desember)

I skrivende stund oppholder vi oss i en gammel engelsk 'country club', i Naivasha - ikke langt unna en middels nasjonalpark, hvor vi tidligere i dag fikk en kjorende safari rundt lake Nakuru, som er mest kjent for sine 2,5 millioner pelikaner. Moses kunne fortelle oss at pga klimaendringer, hadde innsjoen krympet de siste 2 til tre aarene. Han anslo at det naa var 8 til 900 000 pelikaner igjen. Uansett en imponerende flokk.

Ikke langt inne i parken stotte vi paa en voksen giraff som ruslet rett over veien foran oss. Baade vannbofler, sebra, gazeller, dik-dik i hopetall. Vi fikk ogsaa med oss en flodhest og nesehortn med unge og bavianer. Vi fikk ikke sett leopart eller love, men i morgen drar vi mot Masai Mara for to dagers safari.

Ett av hoydepunktene var likevel gaardagen, hvor vi tok baat over Lake Navasha hvor vi sammen med en viltvokter ruslet midt blant en flokk av giraffer, gnu, waterbucks, zebra og apekatter. fantastisk naer alle dyrene.

Paa vei hjem igjen putret vi i en baat like ved en gjeng flodhester som koste seg i varmen.

Det er ikke lenge til middag, men etter safarituren vaar i dag satt vi i den engelske hagen med smaa apekatter rundt oss, som kelnerne fortvilte forsokte aa jage vekk. Det ble servert afternoon tea, og forfriskninger i hagen.

Dagens gladmelding: den forsvunnede koffert dukket opp!

Ingen kommentarer: