søndag 19. oktober 2008

We're leaving today...

("It's up to you, New York, New Yoooork")

Kom til landet i går kveld - i 19-20-tiden, lokal tid. Brukte en times tid gjennom imigrasjonsslusene med papirer, passvisning, fingeravtrykk, foto-sessions og et raskt avhør; "Sir, left index-finger on the plate, please. Madam; Holliday or business?".

Taxi inn til hotellet - rett ved Central Park. Liten tur ut etter å ha sjekket inn for å få litt mat. Vi inntok middagen ca kl 4, norsk tid. Da hadde vi vært i ca 21 timer på bena siden vi sto opp.

Dag 1: Frykt og Avsky i New York:
Kom oss ut i byen i 9-tiden. Inntok frokost på en klassisk amerikansk 'diner', før vi beveget oss ned på t-banen med Chinatown som mål. Det tok nøyaktig 5 minutter før vi ble svindlet - nokså urutinert å kjøpe t-banebillett av en litt tvilsomt utseende fyssak, men alle de andre gjorde det samme. Billetten virket svært dårlig litt senere på dagen.

Ruslet rundt i Chinatown og opp mot Litle Italy. Slo av en prat med en innehaver av en plakat-butikk på grensa mellom Chinatown og Litle Italy. Mannen var skikkelig ikke-italiener (les: neger), men klagde over at kineserne 'invaderte' mer og mer av de gamle italienske bydelene.

- "Where are you from?"
- "Norway"
- "Oh! And how are things in Norway?"
- Oh well... finance crisis.."
- "Really?!" Becqause of us?"
- "Oh yes. Your fault"

Vel nede i Gudfaren-land tok vi oss en velfortjent espresso før vi kom til en restaurant til hvor sola skinte direkte på et bord ute i gata. "Too good to resist?", som kelneren ytret da vi satte oss (vi kunne lagt til, med bommull i munnen, "an offer we could'nt refuse").

Etter lunsj tok vi t-banen ned til Wall street, foto-shoots av 'Ground zero' - hvor World Trade Center sto, børsen, og stedet hvor president Washington ble innsatt, før vi forvillet oss inn på "IKEA-båten". Det betyr gratis båttur ut til IKEA Brooklyn. (spessielt...)

Etter en liten hvil på hotellet spiste vi burger i hotell-'dineren', før vi ruslet opp 7th avenu mot Times Square.

Ingen kommentarer: