mandag 16. oktober 2006

Dag 6: Xining

Xining er hovedstad i provinsen Qinghai, vest i Kina. Man anslår at det bor ca 7-800 000 mennesker innenfor bygrensene.

En liten og egentlig kjedelig by, men for såvidt interresant at vi er blant de få turistene. Til frokost - den dårligste på hele turen - er vi stort sett de eneste ikke-kineserne.

Vi besøker Dongguan-moskéen, stopper på et tvilsomt «apotek» på veien for å innhente medisiner mot sår hals og hodepine, før vi drar til et Taresi-klosteret. Klosteret er en av de fire store lamaklostrene til Den gule hatts sekt. Det er tydelig at vi nærmer oss Tibet.

Etter lunsj tar vi oss til jernbanestasjonen og innlosjerer oss i en firemannskupé sammen med reiseskribenten Arild Molstad. Trivelig reisefølge - greit å unngå de aller mest psykotiske medlemmene av gruppen vår. Toget forlot stasjonen ca. kl. 20.00

Fra starten av etappen - på ca 2 300 m.o.h., klatret toget opp til 3 500 m.oøhø rundt kl. 22.30. Vi skal være på toget i 26 timer. Og omvendt proposjonalt med stigningen, synker helsen. Vi er skikkelig forkjølte og halvdårlige alle sammen.

Fra litt dårlige guider de siste dagene, blir vi møtt av en meget vennlig tibetansk guide med svært gode engelskkunnskaper.

Ingen kommentarer: