tirsdag 17. oktober 2006

Dag 7 - Toget til «verdens tak»

En litt urolig natt for mitt vedkommende. Lufta er tynn, og høyden gir en vedvarende hodepine. Mette er heller ikke i form.

LItt skyet fra morgenen av, men solen titter frem nå og da. Vi har vært oppe i over 4 700 m.o.h. «Normalhøyden» er på 3 500 m.o.h. til vi kommer nørmere Lhasa.

Toppen er nådd
Rund kl. 14:14 når vi Tang Gu La-passet, som er rutas høyeste punkt; 5 068 m.o.h. Det blir en kort stopp, men ingen får gå av.

Mellom klokken 14 og 15 står vi bare stille. Usikre på hvorfor. Mette har feber og ligger under dyna. Jeg har fremdeles hodepine, men turen er fin. Fantastisk utsikt!

Rundt kl. 16.20; toget ruller, men vi er litt etter skjemaet. Vi har vært på rundt 5 000 meters høyde og det er litt tungt å puste. Har fått Mette til å ta til seg litt kjeks og glukose. Ser litt bedre ut nå.

Kl. 17:20: An Duo, 4 702 m.o.h.
K.. 18:50: Na Qui, 4 513 m.o.h.

Ankommer Lhasa
Send på kvelden ankommer vi Lhasa. Det er mørkt og kjølig. Lufta er meget skarp. På bussen får vi tibetanske skjerf som en velkomst av gudien vår.

På hotellet i Lhasa sliter vi oss to etasjer opp. Tung å puste, tung å gå. Veldig kult hotellrom; veldig Tibetansk. Mette er skikkelig dårlig, og fores med parcet før vi legger oss.

Ingen kommentarer: